Un „Peeling chimic” este o tehnică cosmetică folosită pentru a reapariția și a îmbunătăți aspectul pielii folosind o soluție chimică specială. Deși cel mai adesea este folosit pentru tratarea feței, peelingul chimic poate fi folosit și pentru a trata pielea de pe brațe, picioare, mâini, gât, spate și fese.
Imediat după procedura de aplicare a peelingului, care durează aproximativ douăzeci de minute, rămâne o nuanță albăstruie pe piele, care de obicei se spală în 24 de ore.
Peeling superficial
Una dintre cele mai comune proceduri este peelingul chimic superficial. Poti sa apelezi la acest tip de peeling daca nu ai prea multe probleme cu tenul, dar iti doresti o piele mai luminoasa, cu mai putine riduri sau pete pigmentare.
Tot specialistul iti va spune cat de des poti sa repeti peelingurile superficiale. Poate fi nevoie de un interval intre 1 si 4 saptamani, in functie de rezultatul dorit.
Peeling mediu
Exista si varianta unui peeling chimic mediu care poate stimula productia de colagen. In functie de nevoile pacientului, medicul poate alege acidul tricloracetic in concentratiile potrivite. Se foloseste pentru ameliorarea ridurilor fine sau pentru repararea pielii dupa cicatrici aparute in urma acneei sau a varsatului de vant.
In urma peelingului, pielea se poate descuama accentuat si se poate inrosi. Medicul va stabili ce rutina de ingrijire ar fi bine sa urmezi pentru rezultate optime. Peelingul de adancime medie implica si o perioada mai mare de recuperare, insa se poate repeta la un anumit interval de timp recomandat de specialist.
Peeling profund
Pentru probleme mai serioase ale tenului, te poti indrepta catre varianta unui peeling chimic profund. Spre deosebire de celelalte categorii, acesta poate penetra si ultimul strat al pielii, de aceea, este recomandat indeosebi persoanelor cu riduri adanci.
In plus, peelingul profund se poate efectua de catre cei care au pete pigmentare vizibile sau persoanelor cu o laxitate crescuta la nivelul pielii. Discuta intotdeauna cu medicul curant deoarece pot exista reactii precum cicatrici sau hiperpigmentare postinflamatorie.
Ce este Peelingul Chimic?
Întrebări Frecvente
1. Ce se intampla in timpul tratamentului?
Inainte sa alegi un peeling chimic, discuta cu domnul Doctor Gabriel Radu, singurul in masura sa-ti spuna despre obiectivele si efectele unei astfel de proceduri.
2. Cum se realizeaza peelingul?
Domnul Doctor iti va curata pielea si aplica ochelari de protectie sau tifon. In functie de peelingul efectuat, acesta poate folosi un anestezic local sau regional, ca sa amorteasca zona tratata. Acesta este necesar, mai ales daca optezi pentru un peeling chimic profund, astfel incat sa nu resimti durere.
Se va opta pentru acid salicilic sau glicolic, substante recomandate pentru peelingul superficial. In cazul peelingului chimic mediu, se pot folosi acizi tricloroacetici simpli sau in combinatie cu acid glicolic. Dupa procedura, solutiile chimice se indeparteaza si se aplica o solutie de neutralizare.
Poti resimti usoare senzatii de intepatura si vei vedea cum pielea incepe sa-si schimbe culoarea.